Friday, 6 June 2014

[PROMOSI JUN 2014 - Vita E Complex & Selenium - BELI 6 PERCUMA 1

Assalammualaikum...

Rasanya semua dah tahu apa Promosi Shaklee Jun 2014. Biasalah tiap-tiap bulan shaklee ada produk yang beri harga terbaik dengan beri harga promosi...itu tandanya shaklee menghargai kita semua.

 

VITA-E COMPLEX & SELENIUM


Boleh dikatakan, bulan ini adalah bulan KecantikanAnti PenuaanKesuburan dan juga Kesihatan Jantung. Mengapa? Shaklee menawarkan sesuatu yang teramat istimewa bulan ini;

Antara kebaikan dan khasiat Vitamin E adalah,

√ Mengurangkan kesan parut luka atau jerawat serta mengawal penghasilan minyak 
√ Merendahkan risiko penyakit jantung
√ Mengurangkan tanda penuaan seperti garis halus pada muka
√ Meningkatkan kesuburan lelaki
√ Melembabkan kulit wajah

 

VITAMIN E SHAKLEE & SELENIUM DENGAN EKSTRAK BIJI ANGGUR





Selenium memainkan peranan untuk meningkatkan lagi penyerapan vitamin E oleh tubuh badan. Selain daripada itu, kebaikan selenium juga memelihara membran sel-sel, sel darah merah, dan tisu-tisu otot. 

Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protein, lipid, karbohidrat dan polifenol. 

Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vit E dan 50 kali lebih baik daripada vitamin C dalam erti kata lain, minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik untuk awet muda dan mampu memelihara kecantikan. 

Selain itu, grape seed extract turut terbukti berkesan untuk menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul.

 


# SUMBER MAKANAN VITAMIN E

 

Minyak sayuran, sayuran berdaun hijau gelap, kacang, biji-bijian dan semua bijirin. Beras perang, makanan daripada jagung, telur, rumpai laut, hati yang dikeringkan,  susu,  oat, kacang soya, ubi kentang, gandum.



Apakah Kandungan di dalam vitamin E shaklee??
Vita-E complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E. 


Setiap kapsul gel lembut memberikan:

•    400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
•    Membantu dalam memelihara kesihatan baik.
Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.



Fungsi Dan kebaikan vitamin E Shaklee??

-  Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.

- Memperbaiki peredaran darah

- Memperbaiki tisu
- Melindungi paru2 dari pencemaran udara
- Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan
- Mengurangkan parut & masalah jerawat
- Mengurangkan tekanan darah
- Membantu dalam pencegahan penyakit katarak
- Meningkatkan prestasi atlit dengan mengendurkan otot kaki dari kekejangan
- Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari
- Menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat
- Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk)
- Merendahkan kadar kolesterol
- Membantu mencegah pertumbuhan abnormal sel terutama kanser
- Meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki
- Juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri
- Membantu kawasan gelap areola mengecil dan warna puting menjadi cerah semula
- Membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual
- Mengatasi masalah kedinginan dalam perhubungan suami isteri di kalangan ibu menyusu

Perbezaan Vitamin E Shaklee Berbanding Vitamin E Di Pasaran

1. Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli - natural/organic - ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan

2. Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate - membuktikan ianya from natural source. Untuk info, satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia - bahaya untuk tubuh anda. (check yours now!)

3. Mengandungi 400IU, lengkap dengan Selenium (as selenium yeast) untuk memastikan penyerapan pada tubuh dengan lebih sempurna

4. Terkini, vitamin E Shaklee kini diperkaya dengan ramuan tambahan iaitu ekstrak biji anggur. Kandungan ekstrak biji anggur mengandungi unsur aktif polifenol..secara ringkasnya, apa yang polifenol dapat lakukan:

  Mengurangkan kerosakan radikal bebas pada sel saluran darah- membantu melindungi daripada sakit jantung
 Memperbaiki kulit dari dalam-memperbaiki penghidratan kulit dan mengurangkan kemerahan kulit yang disebabkan oleh pendedahan kepada sinaran UV
   Merendahkan tekanan darah
   Mengurangkan pembentukan kolesterol

Tip membuat masker vitamin E shaklee
Sebelum tidur
Sapu sebiji vitamin E sebelum tidur.Caranya, vitamin E tu cucuk dgn jarum dan picit perlahan-lahan sampai keluar minyak vitamindan sapu keseluruh muka nipis2.



**************************************************************




√ Jika membeli 6 botol anda akan mendapat 1 botol vitamin E secara percuma bernilai RM149

√ Percuma Keahlian Shaklee bernilai RM65

√ Dapat cash bonus bernilai RM35+


******************************************************************************


jazakallahu khairan...

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ini, saya adalah wakil pengedar sah anda. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.




Untuk Info dan Order:
Nooreen Sharlizza Binti Mohd Zabir
Shaklee Independent Distributor | ID 949751
Facebook:Lyn lin
FB page: Natural Vitamin Store
WhatsApp / SMS : 012 2745437



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




Tuesday, 4 March 2014

[PROMOSI MAC 2014 - ESP(energizing soy protein)]:Beli 6 BOTOL PERCUMA 1.


SUMBER SOYA TERBAIK!!! HARGA TERBAIK!!! SHAKLEE POWER!!!


SALAM SEJAHTERA



Pembukaan Bulan MAC 2014 sungguh meriah dengan 
PROMOSI ESP BELI 6 PERCUMA 1
Ini Kerana ESP MERUPAKAN SUPPLEMEN PALING HOT 

Beli 1 pun tak jadi masalah, harga tetap istimewa!


Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita.
Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.
Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti:
>>Membina sel-sel baru
>>Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru
>>Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru


Apakah keistimewaan ESP Shaklee ini:
  • ESP Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur.
  • Protein kacang soya adalah 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda  susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.
  • Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39; menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap kencing manis. G.I yang rendah memecahkan gula perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda. Mengekalkan paras gula yang rendah dalam badan anda amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan jangka panjang.
  • ESP adalah rendah lemak, tiada kolesterol. tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
  • Kandungan protein yang tinggi membantu dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta merupakan komponen utama hormon manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi.





Keistimewaan Beli ESP Shaklee Pada Bulan Promosi ini

  1. Dapat PERCUMA DAFTAR KEAHLIAN SHAKLEE
  2. PERCUMA SATU TIN ESP SHAKLEE (Beli 6 percuma 1)


Hubungi saya untuk TAWARAN ISTIMEWA ESP SHAKLEE bulan Mac 2014 ini..


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ini, saya adalah wakil pengedar sah anda. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF dan hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.

Untuk Info dan Order:
Shaklee Independent Distributor | ID 949751
Facebook:Lyn lin
WhatsApp / SMS : 012 2745437


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Wednesday, 5 February 2014

[PROMOSI FEBRUARI 2014 - VITA-LEA]:Beli 6 BOTOL PERCUMA 1.



Assalamualaikum...

Pada bulan ini giliran Vita-Lea mengambil ruang promosi Shaklee sebagai langkah seterusnya dalam menyediakan plan penjimatan untuk anda yang inginkan gaya hidup sihat.Vitalea Shaklee - multivitamin dan multimineral pertama yang dicipta didunia.

Multi Yang Hebat
Supplimen seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vitalea diformulasikan khusus dengan 28 VITAMIN dan MINERAL penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Jika diambil secara harian Vitalea boleh:
  • Meningkatkan kesihatan dan kecergasan menyeluruh
  • Menyokong jangka hayat hati, usu dan kesihatan mata
  • Meningkatkan kesihatan tulang dan sistem imunisasi
  • Memberi perlindungan terhadap kerosakan akibat radikal bebas.

Apa pula perbezaan multi-vitamin Vita-Lea Shaklee?
- Merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia

- Setiap tablet Vita-Lea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diesktrak daripada sayur-sayuran dan buah-buahan

- Dilengkapi dengan 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA

- Diformulasikan secara komprehensif dan seimbang

- Diselaputi dengan spirulina

- Dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi yang kompleks

- Mineral yang terkandung dalam Vita-Lea mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil

- Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%

- Dipilih oleh Center of Science di US sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN dalam Public Interest tahun 2000


Fungsi nutrisi yang terkandung dalam Vitalea Shaklee
- Vita A - Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.

- Vita D – Perkasa kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.

- Vita E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.

- Vita C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah.

- Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit.

- Vita B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.

- Vita B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.

- Vita B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormone, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.

- Vita B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia.

- Vita B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.

- Biotin – Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.

- Vita B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.

- Kalsium – Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.

- Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligament / otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.

- Iodin – Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.

- Zat Besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.

- Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadalamn.

- Copper – Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebangkakan.
- Zink – Perkasa sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.




Kelebihan/Manfaat Utama Vitalea Shaklee

1) Penambahan Tenaga Segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

2) Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.

3) Keupayaan Sistem Produktif – Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

4) Metabolisma – Sangat membantu dalam stimulasi metabolism dan melambatkan proses penuaan.

5) Elemen Penting Pada Sel Tubuh – Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormone, serta menjaga kesihatan tirod.

6) Melindungi Organ – Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Kepada anda yang ingin menjaga kesihatan dengan pengambilan vitamin, saya sarankan kepada anda untuk mencuba Vitalea Shaklee. Harga tengah promosi, berbaloi dimiliki. Mengandungi 120 biji, tahan 4 bulan. Memang sangat berbaloi!!!!!

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ini, saya adalah wakil pengedar sah anda. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF dan hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.

Untuk Info dan Order:
Shaklee Independent Distributor | ID 949751
Facebook:Lyn lin
WhatsApp / SMS : 012 2745437


Monday, 20 January 2014

Set Slimming Shaklee

nak berkongsi Set Slimming Shaklee dengan anda semua:



Untuk kuruskan badan, kita semua perlu lalui 3proses utama ataupun 3proses asas. Ramai yang tak berjaya kuruskan badan setelah makan pelbagai produk dan setelah mencuba pelbagai cara. Jadi, 3proses utama ni perlu kita lalui untuk pastikan usaha kita membuahkan hasil yang kita impikan. Apa 3proses tu? .

1- DETOX / BUANG
Kenapa perlu detoks? Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Tahukah anda... kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)


2- BINA / PROTIEN
Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sehingga 35%. Selain itu, protein juga membantu meningkatkan metabolisme tubuh dan meningkatkan perkembangan otot. Lebih menarik, protein mampu menjaga nafsu makan kita dan menjaga otot supaya bebas lemak. Shaklee menawarkan 2produk yang mengandungi Protein terbaik sebagai makanan tambahan untuk anda yang ingin menguruskan badan. Cinch Shake adalah antara minuman protein berperisa yang sedap dan hanya sesuai diambil oleh ibu yang tidak menyusukan bayi. Kandungan kalori Cinch Shake yang terlalu rendah dikhuatiri akan mengganggu tumbesaran bayi. Jadi, untuk anda ibu-ibu yang menyusukan anak..ESP atau Energizing Soy Protien adalah pilihan terbaik. Selain daripada membantu ibu dalam ushaa menguruskan badan, ESP juga membantu memperbanyakkan susu ibu dan membantu ibu memekatkan hasil susu perahan.


3- BAKAR 
Dalam proses membakar lemak dan memecahkan lemak serta menghalang penyerapan minyak dalam badan, Shaklee menyediakan 2pilihan vitamin yang mana kedua-dua vitamin ini boleh diambil oleh semua. Tidak kira ibu menyusukan anak atau tidak. Omega Guard dan Lecithin adalah pilihan terbaik untuk membantu proses bakar. Omega Guard mampu membuatkan anda rasa kenyang lebih lama. Dimana ia berfungsi sebagai agen yang mampu membuatkan anda kurang selera makan selain daripada membantu memecahkan lemak. Lecithin pula, berfungsi sebagai pelarut kolestrol dan lemak-lemak tepu yang lain. Lecithin menyebabkan lemak terapung dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat semula pada badan. 







Testimoni















Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ini, saya adalah wakil pengedar sah anda. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF dan hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.

Untuk Info dan Order:
Shaklee Independent Distributor | ID 949751
Facebook:Lyn lin
WhatsApp / SMS : 012 2745437


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




Friday, 3 January 2014

[PROMOSI JANUARI 2014 - ALFALFA COMPLEX]:Beli 6 BOTOL PERCUMA 1.


Assalamualaikum & Selamat Tahun Baru 2014 kepada semua pembaca blog mamalyin.blogspot.com. Macam biasalah kan, masuk saja bulan baru mesti ada promosi baru dari Shaklee :) Promosi untuk bulan Januari 2014 ialah Alfalfa Complex Shaklee!. Jom kita kenal-kenal dengan lebih lanjut tentang Alfalfa Complex Shaklee ini.

Alfalfa merupakan sejenis herba yang mempunyai 1001 khasiat dan dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.




Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950. Merupakan sumber semulajadi alfalfa dan pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air sebagai minuman herba semulajadi. Alfalfa complex Shaklee tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.



Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee:



1. Mengurangkan toksin dan merendahkan kolesterol
2. Mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan
3. “Milk booster” bagi ibu yang menyusukan anak
4. Mengurangkan keputihan di kalangan wanita
5. Merawat asthma, resdung dan eczema
6. Mengurangkan paras gula di dalam darah
7. Merawat masalah sembelit dan gastrik
8. Menghangatkan hubungan suami isteri 
9. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
10. Memberi kelegaan semasa haid 
11. Membesar dan menegangkan payudara
12. Merawat arthritis
13. Memulihkan urat selepas bersalin
14. Menghilangkan kelesuan dan tekanan
15. Mencuci hati,darah & usus (detoks)

LAGI KEBAIKAN ALFALFA KLIK SINI...


Alfalfa Complex Shaklee ini tidak terhad kepada perempuan sahaja ye. Lelaki pun boleh makan sekali tau. Individu yang tidak dibenarkan mengambil Alfalfa Complex Shaklee:

  • SLE tak boleh amik alfalfa kerana alfala mengandungi sejenis asid amino L-canavanine yang menyebabkan pesakit SLE menjadi keradangan
  • Wanita mengandung tak dinasihatkan mengambil alfalfa kerana alfalfa boleh induce kedatangan haid & menyebabkan keguguran
  • Anemia tak boleh amik alfalfa kerana ia boleh memusnahkan sel darah merah.


Beli 6 botol, anda akan dapat percuma lagi 1 botol Alfalfa Complex Shaklee . Berbaloi betul! Cepat dapatkan Alfalfa Complex Shaklee sebelum 31 Januari 2014 ini! Alfalfa Complex Shaklee terdiri daripada Alfalfa Small (330tabs) & juga Alfalfa Large (700 tabs).


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ini, saya adalah wakil pengedar sah anda. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF dan hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.

Untuk Info dan Order:
Shaklee Independent Distributor | ID 949751
Facebook:Lyn lin
WhatsApp / SMS : 012 2745437


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Thursday, 5 December 2013

Set Resdung Shaklee Hilangkan Penyakit Resdung



Apa yang dimaksudkan dengan Resdung?


Resdung (sinusitis) adalah radang pada lapisan rongga hidung yang memiliki beberapa pasangan iaitu frontal,ethmoid,maxillary dan spenoid.























Tanda-Tanda Resdung (sinusitis) adalah radang pada lapisan rongga hidung yang memiliki beberapa pasangan iaitu frontal, ethmoid, maxillary dan sphenoif.

  • Hidung selalu tersumbat
  • Lendir dari hidung dan tekak
  • Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata
  • Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
  • Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan
  • Gejala alahan hidung seperti bersin, gatal hidung dan sebagainya

 

Punca Resdung

  • Alahan. Iaitu terhadap jenis makanan tertentu, habuk, parasit (demodex) dan kutu.
  • Apabila anda mengalami alahan, daging yang bertindak sebagai penapis udara didalam hidung akan membengkak. Seterusnya, ia menyebabkan pergerakan udara tak dapat dikeluarkan. Kalau udara tu tak dapat keluar, ia pastinya akan terkumpul kat dalam tu. Kesannya, kulat akan tumbuh dan kawasan dalam hidung menjadi semakin membengkak. Anda yang pernah mengalaminya pasti tahu tahap kesakitannya.
  • Struktur hidung yang tidak normal, yang mungkin diakibatkan oleh tulang hidung retak atau patah ketika kemalangan boleh menyebabkan seseorang mendapat penyakit resdung. Bagi sesetengah orang yang mempunyai struktur tulang hidung yang " senget " tidak lurus (deviated nasal septum), risiko untuk mendapat resdung adalah tinggi.
  • Kerosakan atau sakit gigi di bahagian gusi atas boleh menyebabkan resdung. Kuman atau bakteria yang berasal dari kerosakan atau sakit gigi boleh merebak dengan mudah ke rongga sinus dan menyebabkan resdung. Hal demikian kerana kedudukan gigi gusi atas amat berdekatan dengan rongga sinus. Rongga sinus yang terdapat di dalam tulang pipi (dikenali sebagai maxillary sinus) merupakan rongga yang paling kerap mendapat sinutisis akibat kerosakan gigi.
  • Di samping itu kajian menunjukkan tabiat menyelam dan menyelam di air sungai atau kolam yang kotor serta laut yang tercemar turut menyumbang dan mengakibatkan penyakit ini.
  • Lebih parah lagi, resdung ni boleh merebak ke bahagian mata. Akibatnya, anda boleh hilang deria penglihatan dan ia juga boleh menjangkiti otak. Tetapi, resdung ni tak berjangkit kat orang lain atau diwarisi oleh keturunannya. 

 

Petua Mencegah Resdung

  • Elakkan daripada memelihara binatang berbulu kat dalam rumah seperti kucing dan arnab. 
  • Jangan menggunakan sarung bantal, cadar dan selimut yang diperbuat daripada bulu binatang. 
  • Ringankan tangan anda untuk membersihkan karpet/permaidani. Kalau perlu, gunakan penyedut hampagas (vacuum cleaner) yang berkualiti tinggi. 
  • Kalau anda nak mengemas rumah, pakailah penutup hidung. 
  • Minum air suam/mineral dengan kadar yang banyak. Bagus juga kalau anda amalkan minum sup panas. 
  • Selalulah mencuci dan menjaga kebersihan muka anda. 
  • Kalau anda ada alahan terhadap jenis makanan tertentu (contohnya makanan laut), janganlah makan makanan tu.

 

Set cadangan vitamin Shaklee  untuk pesakit resdung :

  • Vitamin C
  • B Complex
  • Alfalfa Complex 































Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ini, saya adalah wakil pengedar sah anda. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

Konsultasi secara EKSKLUSIF dan hubungi saya untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.

Untuk Info dan Order:
Shaklee Independent Distributor | ID 949751
Facebook:Lyn lin
WhatsApp / SMS : 012 2745437


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.