Tuesday, 27 August 2013

Vitamin shaklee untuk kanak-kanak dan kelebihannya

ASSALAMUALAIKUM...entri kali ni nak berkongsi tentang vitamin yang sesuai untuk kanak2. kita sebagai ibu bapa mestilah nak beri yang terbaik untuk anak2 kita dalam proses pembesaran yang sihat. Maklumlah zaman sekarang ni tak macam zaman mak ayah kita dulu, macam2 pencemaran dan penyakit, jadi sistem imun badan kita perlulah kuat untuk hidup dengan lebih sihat dan sejahtera khususnya untuk anak2 kita yang sentiasa aktif sepanjang hari...

Sebagai ibu bapa prihatin, pasti inginkan anak-anak mendapat khasiat makanan sepatutnya. Lebih-lebih lagi bila sudah bercerai susu ibu, 100% nutrisi harian adalah dari pemakanannya.

Di sinilah pentingnya pengambilan vitamin anak2... Kanak-kanak yang sedang membesar memerlukan zat dan nutrien yang penting dalam pertumbuhannya. Contohnya protein untuk tumbesaran, kalsium untuk membentuk tulang dan gigi yang kuat dan sihat, DHA untuk perkembangan otak dan macam2 lagi...





Berikut merupakan antara vitamin yang disyorkan untuk kanak-kanak...



Antara vitamin yang dicadangkan untuk ibu bapa kepada anak2 mereka



1. Chewable Vita-C @ 100mg

Menguatkan Fungsi Imunisasi. Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.
  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
  • Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat
  • Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
  • Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan


2. Vita-Lea® for Children Chewable

  • Menyediakan 19 vitamin dan mineral penting
  • Sumber kalsium untuk pembinaan tulang
  • Baik untuk kesihatan
  • Sumber harian tambahan bagi vitamin B
Bagi anak-anak yang aktif dan tidak suka dengan vitamin berbentuk pil, ada pilihan buat mereka. Iaitu Mealshakes.  campurkan 1/4 sudu makan Meal Shake ini kedalam susu (8oz)


    3. Meal Shakes

    • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
    • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
    • Rendak lemak dan rendah glisemik
    • Sumber protein dan kalsium
    • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur
    • sesuai bukan sahaja untuk kanak-kanak tetatpi... Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan, Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang, Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil dan Warga tua





    4.Omega Guard
    • makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA.
    • mengandungi Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

    “Info tambahan yang kita perlu tahu :  Asid lemak Omega 3 ini tidak dapat dihasilkan oleh badan kita tetapi sangat diperlukan oleh tubuh kita untuk menjalani kehidupan seharian kita.”


    Untuk pengetahuan ibubapa, tidak semestinya kesemua yang saya nyatakan ini perlu diambil... Ia boleh diambil mengikut kesesuaian peringkat umur dan keperluan setiap anak... Iaitu:

    • Kanak-kanak bawah 1 tahun – SUSU IBU.
    • Kanak-kanak 1-3 tahun –  MEALSHAKE & OMEGAGUARD.
    • Kanak-kanak 4 tahun ke atas – MEALSHAKE/VITA-LEA FOR CHIDREN, OMEGAGUARD, CHEWABLE VITA-C.

    ************************************


    Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ini, saya adalah wakil pengedar sah anda. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

    Konsultasi secara EKSKLUSIF dan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.




    Untuk Info dan Order:
    Shaklee Independent Distributor | ID 949751
    Facebook:Lyn lin
    WhatsApp / SMS : 012 2745437


    * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.









    Thursday, 22 August 2013

    Fungsi Vitamin E & Kebaikan Vitamin E Shaklee

    FUNGSI:-

    Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan. Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. Ia juga mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari. 

    Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang. Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok. Lain-lain kajian megesyorkan bahawa vitamin ini dapat memperlahankan  perkembangan penyakit Alzheimer. Sepanjang ini diketahui bahawa vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit.



    KEKURANGAN
    Kekurangan vitamin E boleh menyebabkan :

    Mudah radang dan odema ( pengumpulan air dalam tisu), pada bayi.

    Penuaan kulit sebelum masa.

    Rambut gugur

    Anemia.



    10 Kebaikan kesihatan grape seed extract yang terdapat dalam Vitamin E Shaklee

        Menyingkirkan radikal bebas
        Mengurangkan radang (inflammatory)
         Membantu kesihatan otak, kulit dan mata.
        Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular.
        Mencegah masalah kelenjar prostat
        Melambatkan proses penuaan
        Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
        Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
        Membantu fungsi sistem saraf otak
        Meningkatkan daya pertahanan




    *********************************


    Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ini, saya adalah wakil pengedar sah anda. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

    Konsultasi secara EKSKLUSIF dan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.

    Untuk Info dan Order:
    Shaklee Independent Distributor | ID 949751
    Facebook:Lyn lin
    WhatsApp / SMS : 012 2745437


    * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

    Thursday, 15 August 2013

    Promosi Ogos 2013



    Setiap bulan Shaklee memang buat promosi...bulan ni giliran AJHT. Dapatkan vitamin untuk kesihatan sendi ini sebelum terlambat, hadiahkan untuk ibu bapa dan orang tersayang anda. Untuk info lanjut tentang AJHT ni bolehlah klik kat SINI..








    Untuk Info dan Order:
    Shaklee Independent Distributor | ID 949751
    Facebook:Lyn lin
    WhatsApp / SMS : 012 2745437


    * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.





    Monday, 12 August 2013

    13 Fungsi Lecithin Shaklee




    Lecithin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran..

    Ikuti 13 kelebihan Lecithin yang saya petik dari artikel Mama Cery:

    13 kelebihan Lecithin :-

    Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan .. contoh buat kek…yg basic tu mcm tepung gula telur..kalo dak..tak jadi kek tu..haa gitulah.Lecitin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung, soybeans …dan tahukah anda ~ Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin…dan yang menariknya..Lecitin Shaklee adalah bersumberkan dari soybean… i likeee…Dan tgh2 mlm ni saya nak share 13 kelebihan tentang Lecitin yang anda perlu tahu.,.
    1. Lecithin bertindak sebagai pelarut untuk kolestrol, triglycerides dan lemak2 yg lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dengan masalah kesihatan yang sebegini.
    2. Kenapa orang yang nak kurus suka lecitin? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampumembakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian… Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
    3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan..Tanpa lecithin yang mencukupi membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia dari persekitaran yang tercemar, bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecithin , pasti ianya keputusan yg bijak.
    4. Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
    5. Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecitin
    6. Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria. Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida
    7. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.  Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…
    8. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..
    9. Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yang ada alergi, high fever, asma, bronkitis dan emphysema..
    10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
    11. Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
    12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
    13. Lecithin, bersama unsur2lain digunakan utk membuat BILE.. Bile ni fungsinya plak mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan
    *Sebiji lecithin Shaklee mengandungi 530mg of Lecithin..jadi kiralah sendiri yer berapa biji anda perlu makan sehari..  

    *****************************

    Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ini, saya adalah wakil pengedar sah anda. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

    Konsultasi secara EKSKLUSIF dan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.

    Untuk Info dan Order:
    Shaklee Independent Distributor | ID 949751
    Facebook:Lyn lin
    WhatsApp / SMS : 012 2745437


    * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

    Thursday, 1 August 2013

    Kesihatan sendi dengan Advance Joint Health Shaklee

    Assalamualaikum dan salam sejahtera..

    Hari ni saya nak share tentang kesihatan sendi dan Produk Shaklee yang sesuai utk melegakan masalah sakit sendi dan menjaga sendi adalah Advance Joint Health Tablet.

    Advance Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif ektrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zinc, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan - bahan berasaskan mineral, Shaklee Advance Joint Health tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.





    Sendi yang sihat bermakna tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair-cecari sinovia (bendalir yang melicinkan sendi-sendi) iaitu komponen-komponen sendi; mendapat keperluan nutrisi dari yang mencukupi yang diserap oleh tubuh. Sendi yang sihat dan kuat dapat memberi keselesaan antara tulang temulang dan membantu menyerap hentakan dari impak fizikal.




    Manfaat Shaklee Advanced Joint Health ini ialah dalam  3 cara iaitu:
    • Menyokong keselesaan sendi (Ekstrak Boswellia) dengan menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ekstrak Boswellia digunakan dalam perubatan Ayuveda untuk menyokong kesihatan sendi sejak berkurun lamanya,. bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.
    • Bertindak sebagai kusyen ( (Ekstrak jagung) membantu mengekalkan tulang rawan. Ekstrak jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina ialah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi. Ia juga ditemui dalam tendon dan ligamen.
    • Memelihara tisu penyambung yang sihat (zink, tembaga, mangan dan vitamin C). Sebagai nutrien penting dalam kesihatan sendi, zink, tembaga, mangan  dan vitamin C membekal sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.

    artikel berkaitan Advanced Joint Health Tablet 





















    Kekalkan kesihatan sendi, yang aktif dan lasak terutama sekali gologan dewasa dan warga tua. Bagi jutaan orang yg mempunyai ketidakselesaan sendi, aktiviti biasa seperti membengkok, duduk dan berjalan pun terasa begitu mencabar. Elakkan ketidakselesaan sendiri menghalang anda daripada bergerak aktif dan melakukan perkara-perkara yang anda gemari. Pencegahan awal boleh menjadikan anda sihat pada masa akan datang. Sama ada anda penghidap sakit sendi atau pun tidak, adalah penting anda mendapatkan nutrisi sendi seiring dengan peningkatan usia.
    ************************


    Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ini, saya adalah wakil pengedar sah anda. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

    Konsultasi secara EKSKLUSIF dan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda.


    Untuk Info dan Order:
    Shaklee Independent Distributor | ID 949751
    Facebook:Lyn lin
    WhatsApp / SMS : 012 2745437


    * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.